Tuesday, 31 January 2012

6 sebab WHY women UNTUNG ada RAHIM::::

hoola....today farread nak share about kenapa 


beruntungnyer perempuan mempunyai RAHIM.....this article


nie farread copy je.....hehehe...btw....ENJOY okey....=)




6 SEBAB BERUNTUNGNYA PEREMPUAN MEMPUNYAI RAHIM




1.) Dia bekerja dengan Allah..jadi 'kilang


'manusia.Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh

..
7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah


anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.



2.) Cuti bersalin juga sehingga 60 hari. Cuti ini bukan cuti suka hati


tapi, cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah..Orang


lelaki tak ada cuti dari sembahyang...sembahyang wajib


baginya dari baligh sehingga habis nyawanya..



3.) Satu lagi berita gembira untuk wanita, sepanjang dia


mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya..lahir saja bayi, seluruh


dosanya habis.. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi


kenapa perlu takut nak beranak? Marilah kita pegang kepada tali


Allah. Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap


mati syahid.. Allah izinkan terus masuk Syurga..



4.) Untuk peringatan semua wanita yang bersuami: Seluruh


kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-


dosa suami dia tak tanggung.


5.) Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat


dengan Pahala extra yang banyak dia terima diatas segala kebaikan


suaminya yang tak disedari.. Bila dia lihat suaminya tengah


terhegeh-hegeh di titian Sirat,dia tak nak masuk syuga tanpa


suaminya, jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk


lepas masuk syurga. Didunia lagi, kalau suami dalam


kesusahan isteri boleh bantu tambah


lagi di akhirat. Kalau seorang isteri asyik merungut, mulut


selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra


ini.



6. )Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat


didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri


yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan


dosa-dosa yang lain. Dinasihatkan kepada semua


wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka


denganNya. Dan semua lelaki fahami hati


naluri seorang wanita & isteri agar tidak derhaka denganNYA....





#keepinSENTUH....yeahhhh=)



THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

Friday, 27 January 2012

cOUpLe aNd kAweNnN::::

hoola....today farread nak share about couple & kawen okey....hopefully you will 


enjoy...........=)


1. Masa couple, sebelum berpisah, si awek akan salam si



 pakwe. Siap cium tangan lagi, konon-kononnya nak jadi isteri yang solehah. Lepas kahwin 


beranak-pinak, si suami nak pergi kerja, si isteri tak salam cium tangan suami pun.


2. Masa couple, si awek kalau nak keluar pergi mana-mana kena minta kebenaran si pakwe 



dulu. Kalau si pakwe tak bagi, tak keluar. Konon-kononnya derhaka la kalau ingkar. Abis tu,


 dengan mak bapak boleh plak derhaka? Lepas kahwin beranak-pinak, si isteri dah tak mintak


 pun kebenaran suami nak keluar.


3. Masa couple, pakai tudung sebab nak tutup aurat. Tak nak bagi orang lain nampak rambut.



 Bila berwebcam ataupun hantar gambar kat pakwe, tak cover pun rambut dan aurat. 


Kononnya, nanti dia nak jadi suami jugak. Jadi halal jugak nanti. Kononnya, semuanya


untuk abang sayang seorang.


4. Bila couple, masa dating si awek terpaksa bagi si pakwe pegang tangan, pegang pinggul



, cium-cium sikit. Bukti cinta kononnya. Sanggup berkorban jiwa, raga dan dara. Takut 


kalau tak bagi, si pakwe tinggal cari orang lain. Bila dah kahwin beranak-pinak, dah tak 


berpegangan tangan lagi dah. Dah tak rasa apa-apa lagi lepas kahwin. Si suami minta 


dilayan, ditolak mentah-mentah. Dosa woo siksa batin.


5. Masa couple, bila melepak dengan kawan-kawan, semua sibuk cerita kehebatan pakwe 



masing-masing. Bila dah kahwin beranak-pinak, bila berborak dengan kawan-kawan, semua


 sibuk cerita keburukan dan kekurangan suami masing-masing.


6. Masa couple, si pakwe cakap itu, si makwe pun ikut je. Konon-kononnya nak jadi suami 



yang tegas la nanti. Bila dah kahwin beranak-pinak, si isteri jadi queen control. Si suami 


ikut je telunjuk si isteri. Si suami berdosa sebab dayus, si isteri berdosa sebab control 


suami. Mana taat setia sebelum kahwin dulu, wahai perempuan? Mana sifat tegas dan 


kepimpinan sebelum kahwin dulu, wahai lelaki?


#keepinSENTUH...okey......

THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

Tuesday, 24 January 2012

TENTANG tahi LALAT::


HOOLA...today farread nak SHARE about tahi lalat....everyone mesti ada TAHI LALAT kan????soooo.....jom kita BACA apa sebenarnyer MAKSUD tahi lalat di BADAN korang......HAVE a nice reading.......daAaAa=)



1. Tahi Lalat di kepala
  • Banyak fakir, bijak/kreatif dalam berfikir juga banyak pula berangan. Jauh perjalanannya (jasmani dan kerohaniannya). Banyak pula dugaan dan ujian yang diterimanya dalam mencapai sesuatu maksud dan cita-citanya.

2. Tahi lalat di ubun kepala
  • Kurang bersikap jujur dalam sesuatu perkara yang melibatkan emosi.
3. Tahi lalat di dahi
  • Ada halangan dalam siratulrahim. Orang (teman / saudara terdekat) yang melihatnya menyimpan rasa cemburu, irihati, tersembunyi rasa kebencian terhadapnya disebabkan dia ada kelebihan yang tersembunyi disebalik tahi lalatnya itu.
4. Tahi lalat di bulu kening kiri
  • Menjadikan dirinya ‘berseri’ dan menjadi daya tarikan mata pasangannya namun terselit keperitan di mana sering pula ia menemui kesusahan.
5. Tahi lalat di bulu kening kanan
  • Terkabul cita-cita dan maksudnya, cerdas dan cekap.
6. Tahi lalat di bawah mata
  • Seorang yang amat sensitif dan mudah tersentuh hati. Mudah menangis, baik budi, disayangi.
7. Tahi lalat di hidung
  • Mendatangkan penyakit resdung yang boleh menyebabkan selsema berpanjangan, sakit kepala, nafas berbau. Disukai ramai. Murah rezeki.
8. Tahi lalat di pipi kiri / kanan
  • Sekiranya membesar, ditakuti mendapat penyakit yang boleh memudaratkan tubuh. “Panas” dalam hubungan, dalam pergaulan. Dia sentiasa ingin ‘menang’ dalam percakapannya sekalipun pendapatnya salah. Mempunyai ego yang tinggi. Jadi daya tarikan tetapi ‘tegang’.
9. Tahi lalat di alur senyuman (smiling line)
  • Pemanis, daya tarikan menawan hati pasangannya. Rezekinya dipermudah dalam banyak perkara dia dapat apa yang dia hajati.
10. Tahi lalat di alur dagu
  • Perjalanan jasmani dan rohaninya sering terganggu, banyak halangan dalam mencapai hal-hal yang dihajatinya.
11. Tahi lalat di telinga
  • Seorang yang keras hati dan degil, tidak mahu dengar kata pendapat dan nasihat orang lain. Suka mendengar dan meminta nasihat tetapi sukar menerima.
12. Tahi lalat di tengkuk
  • Mudah mendapat gangguan ‘angin-jahat’, banyak halangan dalam hidup seperti masalah kesihatan, pergaulan dan kasih sayang. Fikiran sering kusut dan tidak tenteram, sukar tidor nyenyak. Mudah stress.
13. Tahi lalat di leher
  • Mudah mendapat jangkitan penyakit terutama kembong perut dan masalah lendir, kahak.
14. Tahi lalat di bahu kiri
  • Halangan rezeki, terhalang disebabkan sesuatu hal sedangkan peluang memperolehinya banyak. Tidak disukai ramai, dimusuhi ramai. Mudah didatangi angin-jahat. Mudah stress.
15. Tahi lalat di bahu kanan
  • Banyak tanggungan. Ada halangan dalam hubungan siratulrahim, kasih sayang dan pergaulan jadi terbatas. Di musuhi dan dicemburui hidupnya. Mendatangkan angin-jahat.
16. Tahi lalat di dada
  • Dia mudah mempercayai orang sedangkan pergaulannya, perniagaannya, kasih sayangnya mudah dia mendapat tipu daya dari orang-orang yang dikenalinya. Mereka sering mengambil kesempatan ke atas dirinya di atas kepentingan sendiri.
17. Tahi lalat di belakang badan
  • Kesihatannya terganggu terutama urat saraf, sakit di belikat, pinggang, pinggul, mudah dihinggapi angin-jahat. Banyak halangan hidup, fikiran sering kusut dan tidak tenteram. Mudah mendapat stress (tekanan).
18. Tahi lalat di bawah payudara
  • Hidupnya jadi penasaraan sekiranya mempunyai dua tahi lalat dibawah payudara iaitu di kiri dan kanan payudaranya. Hidupnya sering menjadi perhatian ramai.
19. Tahi lalat di atas pusat
  • Tidak membawa apa-apa maksud tertentu.
20. Tahi lalat di bawah perut
  • Sering mendapat masalah kesihatan, kembong, masalah usus, buasir, boleh mendatangkan lemah nafsu syahwat, kurang air mani, mudah mendapat gangguan angin-jahat. Mudah mendapat stress (tekanan).
21. Tahi lalat di peha kiri atau kanan.
  • Ada halangan dan sekatan dalam kasih sayang, jodoh, halangan rezeki.
22. Tahi lalat di Kemaluan
  • Tahi lalat di kemaluan Wanita :
Jika jenisnya tahi lalat ‘jantan’ terletak dikemaluan wanita menjadikan sex wanita itu tidak bernafsu walaupun ada keinginan dan kemahuan . Isteri sukar mencapai kepuasan (klimaks) dalam hubungan kelamin.
Antara masalah lain wanita yang mempunyai tahi lalat di kemaluan juga mudah mengalami masalah keputihan dan mudah dihinggapi penyakit radang kemaluan.
Sekiranya jenis tahi lalat ‘betina’ berada dikemaluan wanita, menjadikan wanita itu seorang yang suka dan kuat berjimak tetapi sukar dan lambat mencapai tahap kepuasan (orgasma). Dalam hubungan ini sering menimbulkan rasa ketidakpuasan dalam hati si isteri dan memberontak dalam diam, adakala boleh mengundang pergaduhan suami-isteri. Bagi menanganinya suami harus memberikan khidmat dan layanan yang kerap sehingga isteri benar-benar mencapai kepuasan maksimum, memahami kehendak isteri. Sekiranya suami kurang bertenaga untuk memberi layanan harian kepada isteri, jalan keluar adalah mencari penawar untuk isteri agar selera nafsunya berkurangan. Dengan cara ini kedua pasangan mendapat keseimbangan dan kesepakatan diranjang dan bahagia melayari bahtera cinta.
  • Tahi lalat di kemaluan Lelaki
Jika jenisnya tahi lalat ‘betina’ yang menduduki di zakar lelaki, maka ia menjadikan sex lelaki itu tidak bernafsu terhadap wanita serta lemah syahwatnya dan sukar mencapai kepuasan dalam hubungan kelamin suami-isteri. Ditakuti lelaki lebih tertarik pada kaum sejenisnya, kemahuan dan tenaga syahwatnya lebih terdorong kepada kaum sejenisnya. Ditakuti juga boleh mendatangkan kemandulan atau kurang air mani nya.
Sekiranya jenis tahi lalat ‘jantan’ menduduki dikemaluan lelaki, menjadikan lelaki itu seorang yang kuat berjimak dan sentiasa ingin mencari kepuasan bersenggama. Adakah isteri mampu menuruti kehendak suami setiap masa dan keadaan? Sekiranya isteri gagal memenuhi kehendak suami, dan sekiranya suami hilang kesabaran dan kurang pula ketakwaannya terhadap Ilahi, kurang didikan agama dan akhlak ini boleh mendorong suami melampiaskan nafsunya di luar batas agama, mengundang dosa dan kemungkinan mendapat penyakit kelamin.
23. Tahi lalat di betis
  • Samada tahi lalat berada di betis kiri mahupun di betis kanan, maksudnya adalah baik. Perjalanannya jauh, lagi jauh ia merantau lagi dipermudah dan diperbanyak rezekinya.
24. Tahi lalat di kaki
  • Menandakan seorang yang suka berjalan, bergaul dengan teman dan kawan. Sering resah tiap kali berada dirumah. Akan mencari pelbagai cara dan alasan untuk mencari hiburan mahupun peluang perniagaan diluar.
25. Tahi lalat di tangan kiri
  • Dipermudah rezekinya.
26. Tahi lalat di tangan kanan
  • Seorang yang pemurah (tidak kedekut) juga boros dalam berbelanja.
27. Tahi lalat di pinggang
  • Mudah mendapat sakit urat, sakit pinggang dan kembong perut.
28. Tahi lalat di alur garisan tengah tubuh
  • Mudah terkena sihir, orang sering dengki terhadapnya, sering mendapat musibah.
29. Tahi lalat atas bibir, di bibir
  • Seorang yang banyak cakap. Haruslah berhati-hati bila berkata-kata, ditakuti perkataan yang keluar ‘kasar’ hingga boleh mendatangkan ‘kesakitan’ pada yang mendengar. Tahi lalat di bibir, atas bibir baik bagi mereka yang pekerjaannya seperti peguam, pakar motivasi, guru.
#keepinSENTUH...yeahhhh=)



THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

Wednesday, 18 January 2012

KLIP 3gp FULL movie.....

hey guysss...check this OUT..
untuk sesiapa yg tak tgk ag KLIP 3gp punyer cerita...boleh TENGOK now.....
ENJOY......hurry up!!!!!!


#keepinSENTUH....yeahhhhh!!!!

THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

Tuesday, 17 January 2012

JOKES=ayat AFTER MARRIED..hahahaha:::

ENJOY this okey:::::::::=p





Ayat Selepas Kahwin #HAHAHAHAHA..

Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.



6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.

6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!


More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha

Pakai Toilet:


6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh


6 bulan: Masih lama lagi ke nih?


6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang



 sana !!!

Balas SMS:


6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye



 Sayang..

6 bulan: Trafik jam aah


6 tahun: K..


16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….

Dating process:


6 minggu: I love U, I love U, I love U.


6 bulan: Of course I love U

.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….

Pulang Kerje:



6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…

6 bulan : I’m BACK!!


6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):


6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni


6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah


6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak.

.
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..

Telefon:


6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih


6 bulan: Eh… Your call


6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !


6 bulan: Kita makan apa malam ini??


6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?


10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…

Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh


6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh

.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:


6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu


6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?


6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:


6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?



6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…

6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:


6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?


6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.



6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..

More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer.

:P



#keepinSENTUH...yeahhhhhh=)

THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

MOVES like K-POP 2011!!

bEst....TAKE a LOOK okey...you will be ENJOY it....ANYEONG HANGSEYOo...



for ALL k-pop FANS...enjoy IT okey......don't MISS it....=)

THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

OMBAK rindu punyer SINOPSIS::


#WALAUPUN filem ombak rindu dah lama kuar but FARREAD sje nk publish SINOPSIS....hehehehhe...ENJOY!

Filem Ombak Rindu diadaptasi dari novel popular OMBAK RINDU karya Fauziah Ashari.Filem ini hasil terbitan Astro Shaw dengan kerjasama Tarantell Pictures
OMBAK%2BRINDU SINOPSIS FILM OMBAK RINDU | VIDEO FILM OMBAK RINDU | GAMBAR MAYA KARIN
Menjadi anak yatim piatu, dilacurkan oleh bapa saudara sendiri serta berhadapan dengan pelbagai dugaan dalam kehidupan dan cinta. Itulah antara liku-liku yang terpaksa diharungi oleh insan bernama Izzah lakonan aktres jelita, Maya Karin dalam filem terbarunya, Ombak Rindu.
Izzah (Maya Karin), gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah.  Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam.
mk1 SINOPSIS FILM OMBAK RINDU | VIDEO FILM OMBAK RINDU | GAMBAR MAYA KARIN
Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz (Aaron Aziz). Hariz sanggup ‘membeli’ Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu.
mk2 SINOPSIS FILM OMBAK RINDU | VIDEO FILM OMBAK RINDU | GAMBAR MAYA KARIN
Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.
mk3 SINOPSIS FILM OMBAK RINDU | VIDEO FILM OMBAK RINDU | GAMBAR MAYA KARIN
Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?
Antara pelakon yang membintangi filem ini ialah
MAYA KARIN
AARON AZIZ
LISA SURIHANI
BRONT PALARAE
AZIZAH MAHZAN
ZAIDI OMAR
NORMAH DAMANHURI
NATASHA HUDSON




THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

fesyen RAMBUT lelaki::::


hoola.....today FARREAD nk KONGSI about gaya rambut LELAKI okey....=)
#copy at THE other BLOg=)

rambut amat penting sebagai pelengkap gaya. bukan wanita je, tapi
lelaki pun dah macam-macam style diorang kerjakan rambut diorang,
supaye nampak lebih macho dan cool. ade jugak nak bagi nampak
ganas. jomm terjah haircuting untuk orang lelaki.


1. style yang ni besenye kat jepun banyak. kat malaysia pun
ade, tapi kebanyakan chinese ske buat style gini.  besenye
orang yang buat style gini suke fesyen yang agak pelik. ganas
gitu kononnye.


2. style ni pulak nampak macam cool gak=)



 3. yang ni, errr.. kadang-kadang nampak macam api marak
pun ade. 



 4. haaaa.. yang ni nampak macho dan cool.


 5. kebanyakan negro yang wat style camni. papehal pun,





 7. inspirasi diambil daripada rumput2 yang dipotong.


 8. style cmnie ok gak....ramai kawan2 kt maktab aku wt cmnie...but aku x ske sangat...nampak cm tersilap potong je.........hehehe=)


9. dreadlock.*kadang2 aku suke jugak tengok. haha!*
mungkin sesuai untuk orang yang sukekan muzik
reggae. macam bob marley.


 10. mohawk a.k.a rambut penyapu. senang, jimat duit nak sapu
sampah. takyah beli penyapu.


 11.style cmnie ok gak....nampak cool n SIMPLE=)


 12. yang ni, nampak ok gak.....


 13.rambut style cmnie mcm x ok sgt bgi aku....




 14. cool! i like~



15. untuk yang berani mencuba.


16. sekali tgk macam meggi je...hahaha


17. yang nie aku suka...cool n simpleee...


18. rambut cmnie plak sesuai untuk kulit putih je kot=)


19. sesuai untuk yang suka berfesyen


20. untuk mereka yang suka nampak macho, maskulin, blaa bla

#ok...that all FROM me...hopely that korang boleh apply la ye.....

keepinSENTUH...yeahhhhhhh=)


THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...