Friday, 27 January 2012

cOUpLe aNd kAweNnN::::

hoola....today farread nak share about couple & kawen okey....hopefully you will 


enjoy...........=)


1. Masa couple, sebelum berpisah, si awek akan salam si



 pakwe. Siap cium tangan lagi, konon-kononnya nak jadi isteri yang solehah. Lepas kahwin 


beranak-pinak, si suami nak pergi kerja, si isteri tak salam cium tangan suami pun.


2. Masa couple, si awek kalau nak keluar pergi mana-mana kena minta kebenaran si pakwe 



dulu. Kalau si pakwe tak bagi, tak keluar. Konon-kononnya derhaka la kalau ingkar. Abis tu,


 dengan mak bapak boleh plak derhaka? Lepas kahwin beranak-pinak, si isteri dah tak mintak


 pun kebenaran suami nak keluar.


3. Masa couple, pakai tudung sebab nak tutup aurat. Tak nak bagi orang lain nampak rambut.



 Bila berwebcam ataupun hantar gambar kat pakwe, tak cover pun rambut dan aurat. 


Kononnya, nanti dia nak jadi suami jugak. Jadi halal jugak nanti. Kononnya, semuanya


untuk abang sayang seorang.


4. Bila couple, masa dating si awek terpaksa bagi si pakwe pegang tangan, pegang pinggul



, cium-cium sikit. Bukti cinta kononnya. Sanggup berkorban jiwa, raga dan dara. Takut 


kalau tak bagi, si pakwe tinggal cari orang lain. Bila dah kahwin beranak-pinak, dah tak 


berpegangan tangan lagi dah. Dah tak rasa apa-apa lagi lepas kahwin. Si suami minta 


dilayan, ditolak mentah-mentah. Dosa woo siksa batin.


5. Masa couple, bila melepak dengan kawan-kawan, semua sibuk cerita kehebatan pakwe 



masing-masing. Bila dah kahwin beranak-pinak, bila berborak dengan kawan-kawan, semua


 sibuk cerita keburukan dan kekurangan suami masing-masing.


6. Masa couple, si pakwe cakap itu, si makwe pun ikut je. Konon-kononnya nak jadi suami 



yang tegas la nanti. Bila dah kahwin beranak-pinak, si isteri jadi queen control. Si suami 


ikut je telunjuk si isteri. Si suami berdosa sebab dayus, si isteri berdosa sebab control 


suami. Mana taat setia sebelum kahwin dulu, wahai perempuan? Mana sifat tegas dan 


kepimpinan sebelum kahwin dulu, wahai lelaki?


#keepinSENTUH...okey......

THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

0 Budak baik MENULIS :):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...