Tuesday, 17 January 2012

LELAKI+cardigan:::BOLEH je...

Hoola...okey,,,now FARREAD nak share about pemakaian CARDIGAN untuk BOYS okey....
#CARDIGAN nie senang lau nak cepat+for STYLE!!!


Cardigans ni dari dulu lagi dah jadi pakaian rasmi golongan wanita di seluruh dunia. Tapi cardigans dah diberi sentuhan revolusi - yang mana sekarang ni menjadi pakaian unisex yang dipakai oleh golongan perempuan dan jugak lelaki, tak kira lah sama ada dipakai secara rasmi atau tidak.

Ada orang yang tak boleh menerima kenyataan yang cardigans ni dipakai oleh golongan lelaki. Ada yang mengatakan orang lelaki yang pakai cardigans ni gay, tak cool, macam2 lagi lah. But, walau macam mana negatif pun pandangan masyarakat, cardigans tetap mendapat tempat kat hari golongan kaum adam nih - and salah sorangnya aku lah! Hehehe.....


Kenapa kebanyakkan lelaki sekarang suka pakai cardigans?
Selain daripada untuk mengelakkan daripada kesejukan, cardigans jugak sangat2 versatile. Dia boleh dipakai dengan apa aja pakaian yang kita terlintas kat kepala otak.

Nak pakai dengan jeans boleh, slack boleh, kemeja & tie bole, t-shirt pun bole. Ada jugak yang pakai dengan singlet saja kat dalamnya. Ada yang kenakan dengan scarf sekali. Ada yang kosong macam tu je. Ada yang pakai turtle neck, ada yang pakai v-neck, tapi ramai yang kenakan dengan round neck je - Simple. Nampak kan? Cardigans is so versatile.

So, kalau korang berani berfesyen, boleh la sesekali kenakan cardigans sama ada untuk acara rasmi atau casual - berjalan2 pegi pasaraya contohnya. It's up to you actually.

Kat bawah ni contoh2 macam mana nak gayakan cardigans korang nanti.....












So amacam? Choose wisely.....


#cardigan memang menjadi CHOICE farread NOW......n today i got the NEW one...brown ONE...CHILL.....don't afraid to express yourself okey!!!!

keepinSENTUH...yeahhhhhhhh(",)

THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

1 Budak baik MENULIS :):

Muhammad Afif said...

weyh, mana kau dapat cardigans lelaki? aku carik tak jumpa pon dowh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...