Tuesday, 28 February 2012

jalan-jalan SINI SANA..:)

Assalamuailaikum....
Apa khabar semua??????
Hopefully korang SEHAT walafiat semuanyer....:)
Hari nie Farread just nak berkongsi cerita je.........:)
Farread just nak share tentang hangout bersama TEMAN-TEMAN farread........^-^


okey...;)




Last sunday,Farread and the GENG telah pergi ke KARNIVAL JOM MASUK U di stadium KELANTAN..:)
Best tau.....kitaorang rancang lama dah nak pergi.......kitaorang just pergi berempat je..but bila sampai kat sana....jadi RAMAI...biasa la kan...mesti ramai orang yang pergi kat karnival tue....:)

Farread pergi ke karnival tue dengan BAS......aiyoooo....sakit kepala dibuatnyer naik BAS tue...mana tak nyer....macam naik KUDA.......rasa nak muntah pom ada tau....but...sabar je la kan....nak bawak kete,LESEN tak kuar lagi,so...naik je la BAS kan.....kitaorang naik bas CITYLINER...tambang pergi balik dari TANAH MERAH ke KOTA BHARU sebanyak RM 10.00......huhuhu....agak mahal bagiKU....hehehehe...;)
Kitaorang naik BAS pukul 9.30....then sampai pkol 10.45....but...ada satu perkara yang amat melucukan ialah salah seorang kawan Farread tue datang lambat then Farread and kawan Farread satu lagi bukan main lagi "mengejas" dengan pak cik BAS supaya tunggu kawan Farread yang sorang lagi tue....bukan main marah lagi pak cik tue......bukan pak cik tue je yang marah....but Farread pon nak marah gak sebab dah malu coz semua orang tengok je.....huh!........:P

nie la BAS yang kitaorang NAIK..:)

Okey...bila sampai je kat STADIUM tue...kitaorang terus je pergi kat KARNIVAL tue......bila kitaorang pergi je kat stadium tue,kitaorang berjumpa ler kawan-kawan kitaorang.....then kitaorang terus je nak pergi masuk dalam "khemah-khemah" or whatever la......but...ramai giler orang yang nak masuk di setiap pintu masuk kat "khemah-khemah" tue!...macam IKAN SARDIN DALAM TIN SUDAH!

Kitaorang diberikan beg JOM MSUK U supaya senang la kan nak bawak kertas-kertas and segala benda yang akan diberikan or yang akan dikutip di setiap universiti nanti...:)
bila kitaorang masuk je...ramai giler orang dalam tue...sampai tak boleh nak berjalan tau....!
main tolak-tolak je...mmg tak kira lelaki or perempuan.....haishh...!
Walau[pun diorang pasang aircond tapi tak rasa pom aircond tue.....!
berpeluh-peluh dibuatnyer........
Farread just pergi kat UNIVERSITI yang Farread tertarik je....yang Farread rasa x penting...Farread tak jenguk pon...hahahahaha...:)
Banyak jugak gift percuma yang kitaorang dapat....such as keychain,pen n banyak lagi......hehehehe:)

Banyak tau UNIVERSITI yang buat pameran and penerangan kat sana....rugi saper yang tak pergi...:)







Nie la antara UNIVERSITI yang membuat pameran and penerangan kat sana...:)

Kitaorang tak lama sangat kat karnival tue...sebab panas and ramai sangat orang...rimas....heheheh,,,:)
Kira-kira dua jam je kitaorang kat situ then kitaorang pom berjalan pergi ke KBMALL untuk makan kerana teramat lapar semuanyer......:)


Sampai je kat KBMALL kitaorang terus je FOODCOURT but ramai giler orang so kitaorang pon buat keputusan untuk pergi makan di "THE CHICKEN RICE SHOP"...........



Kitaorang order set FAMILY FIESTA untuk enam orang.....kitaorang memang lapar giler r...bila sampai je makanan kitaorang terus je makan...but baca doa dulu la kan sebelum tue...heheheheh......:)
After siap je makan kitaorang pon pergi bayar ler.......harga semua sekali RM 111.00.....agak mahal kan??
hahaha...but...x pe kitaorang share duit la kan.......:)

After siap je makan...kitaorang pon jalan-jalan cuci mata dalam KBMALL tue......kitaorang just jalan-jalan je...x beli apa-apa pom....but Farread ada la jugak jugak beli something sebab cantik sangat...
Farraed just beli cincin je......cantik and murah......:)

Nie la CINCIN yang Farread beli....:)

Kitaorang tak lama jugak kat KBMALL sebab kitaorang nak balik kat TANAH MERAH lak......after siap je cuci mata kat KBMALL,kitaorang terus keluar dari KBMALL and naik "prebet" untuk ke stesen BAS.....
Sampai je dekat stesen bas....kitaorang sempat lagi pergi kat PARKSON tau.....bukan beli apa pom...just cuci mata gak...sementara tunggu bas kan...hehehehehe...:)


After siap je cuci mata di parkson...kitaorang terus je kuar then pergi ke stesen bas untuk balik ke TANAH MERAH...heheheeh.....
BAS pon dah ada so kitaorang terus je naik bas.....
THEN......kitaorang pom sampai ler tanah merah and kitaorang pon balik ke rumah kitaorang dengan senang hati bercampur letih yang amat...heheheheheeh.....:)

That all yang Farraed ingin kongsikan...hopefully korang ENJOY okey...heheheheh...:)

Thanks to all my friends yang telah meluangkan masa dengan Farread okey...especially Faris Hakkim, Syaida, Asma, Aida n Sue....:)







THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

Friday, 24 February 2012

LELAKI dan SKINNY...:)


Assalamualaikum...apa khabar semua?????
Harap-harap sehat ler kan????
Farread x brape sehat dua tiga harie nie.......:(
i don't know why.....:)

Okay...pada malam yang indah lagi penuh RAHMAT nie....
Farread nak kongsikan satu tajuk yang agak HANGAT di kalangan 
REMAJA lelaki pada hari nie.....

Tajuk yang Farread akan SHARE pada malam nie adalah
"apa yang BEST pakai SELUAR SKINNY?"
mesti ramai yang terfikir nape laaa ramai LELAKI yang suka pakai seluar KETAT kan?
mesti ler ade REASON kan?????
so.....JOM baca entry kat BAWAH nie okey....;)







Apa best-nya pakai seluar skinny nie?
Well, kalau kena dengan gayanya, pakai seluar skinny memang stail. 
As for me, seluar skinny nie selesa dan bergaya kalau korang tahu padankannya. 
Biasanya aku padankan seluar skinny dengan baju tee round-neck dan kadang-kadang baju v-neck dan hanya memakai selipar. 
Kalau rajin pakai kasutlah. Tapi most of the time, aku selesa  dengan memakai kasut saja, hehe.....:)


Kalau korang rasa berminat nak bergaya dengan seluar skinny, di sini aku kongsi sedikit tips :)

  • Pastikan anda membeli jeans skinny yang potongannya dibuat khas untuk lelakiPotongan tubuh lelaki berbeza dengan wanita dan jika anda memakai dan menggayakan jeans yang sedikit ketat daripada biasa, perlu pastikan juga ada ruang yang cukup, supaya lebih selesa dan tidak menyakiti tempat-tempat tertentu.
  • Saiz. Pastikan ia tidak terlalu ketat hingga boleh membuatkan seluar terkoyak ketika anda duduk. Pilihlah jeans skinny yang selesa dan selamat dipakai.
  • Potongan. Untuk kelihatan bergaya sealiran trend antarabangsa, pilihlan jeans skinny dengan potongan garis pinggang yang rendah, tetapi jangan terlalu rendah.
  • Warna. Lelaki akan memilih warna-warna maskulin apabila digayakan seperti rona kehitaman, kebiruan dan mungkin perang bagi mereka yang berani bereksperimentasi.
  • Kasut. Elakkan memakai but atau high shoes yang dipadankan dengan jeans skinny. Low-top-sneakers dan jenama kasut seperti Converse dan Vans cukup menarik dipadankan dengan jeans skinny. Terpulang pada anda untuk memilih mana yang berkenan di hati.
  • Jika anda mahu kelihatan sedikit dressy, pastikan anda memilih jeans skinny warna gelap yang dipadankan dengan kemeja yang menarik. Pilihan kasut pula adalah sepasang kasut tenis potongan low top yang bersih dan tidak bercalar (unscuffed) atau boleh juga digayakan dengan kasut formal atau moccassins.
  • Pastikan stoking anda tidak kelihatan apabila anda memakai jeans skinny. Ia nampak janggal jika kelihatan.
  • Perlu diingat bukan semua potongan badan dan ketinggian boleh menggayakan jeans skinny. Jika tidak kena gaya mungkin anda akan dilabelkan sebagai mangsa fesyen.
  • Gayakan fesyen jeans skinny anda dengan penuh keyakinan dan attitude. Pasti gaya individualiti anda lebih terserlah dengan penampilan anda ini. Selamat mencuba.
DONE!
Farread harap info ini bermanfaat dan bagi yang belum cuba pakai seluar skinny tue...
boleh ler cuba bcoz seluar skinny amat SELESA...:)


THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

Tuesday, 21 February 2012

TIPS memilih KEMEJA LELAKI:)


Assalamuailaikum....apa khabar semua?????
Hopefully semua sehat and berada dalam keadaan BAEK okey....;)
Today Farread nak SHARE about TIPS memilih KEMEJA LELAKI...

Kalau kita lihat...kadang-kadang tue ramai lelaki yang tersalah
OR...
tersilap dalam memilih KEMEJA bila ingin memakainyer.....
kalau dah tersilap pilih mesti nampak tak cantikKAN N TAK HANDSOMEkan???
So...Farread nak SHARE ler sikit tentang
TIPS MEMILIH KEMEJA LELAKI!

Mesti ramai yang nak tahu kan especially LELAKIkan???
so,,,jom BACA kat bawah nie.....
POMPUAN pon leh baca gak untuk panduan untuk membeli hadiah kepada
PASANGAN korang supaya pasangan korang tue nampak 
BERGAYA n TERTARIk....heheheh:)

jom BACA!
________________________________________________________________________
Kalau perempuan rasa tidak lengkap tanpa dress dan skirt dalam almari, lelaki juga sebenarnya sama juga begitu cuma bukanlah penuh dengan skirt tapi memiliki pakaian formal terutamanya kemeja dengan potongan tepat. Kali ini, saya nak bagi tips untuk memilih kemeja yang terbaik supaya nampak lebih menarik;

Tukang Jahit
Menjadi keutamaan bagi anda memilih tukang jahit yang benar-benar anda percaya. Survey dulu beberapa butik yang berpengalaman mereka dan menjahit pakaian formal. Kemudian buatlah pilihan tepat. Daripada perbualan awal tentang gaya, anda sudah boleh menilai tahap kepakaran seseorang tukang jahit. Lihat juga koleksi rekaan mereka sama ada ia menepati citarasa anda atau tidak. Tukang jahit yang baik tentu saja dapat mencipta gaya yang anda inginkan tanpa berdolak-dalih.
Fabrik
Pemilihan fabrik adalah elemen penting dalam menentukan keselesaan anda sebagai si pemakai. Pilihan kain kapas adalah yang paling sesuai untuk kemeja. Material yang lembut, kuat dan anti-kedut juga adalah alasan kapas sering menjadi pilihan tukang jahit untuk membuat kemeja. Italian Cotton adalah pilihan kebanyakan pereka fesyen antarabangsa. Namun bergantung juga kepada majlis yang anda ingin kunjungi. Pemilihan satin yang lebih lembut mungkin lebih sesuai untuk majlis makan malam. Jika anda tidak berani bermain dengan material, kemeja berfabrik kapas sudah cukup untuk anda kelihatan hebat!
Kolar
Kolar merupakan bahagian perincian kemeja yang sangat penting kerana ia menentukan keserlahan wajah ketika memakainya. Sebagai contoh, lelaki berwajah kecil perlu mengelak memakai kolar lebar kerana kolar saiz tersebut akan menenggelamkan wajah. Lelaki bermuka besar pula perlu mengelak memakai kolar narrow yang boleh menampakkan wajah menjadi lebih besar. Biasanya saiz kolar kemeja antara 14,14 ½, 15 dan 16 inci. Saiz kolar yang sesuai bergantung pada dimensi di bawah halkum.
Corak
Ramai lelaki tidak berani bermain dengan kemeja yang mempunyai corak. Kemeja bercorak membenarkan kita mencipta stail tersendiri dan disuaipadankan dengan aksesori tertentu. Kemeja bercorak dengan latar belakang putih biasanya lebih formal berbanding yang berwarna. Kemeja dengan corak garisan juga lebih sesuai untuk sesuatu upacara. Manakala corak kekotak kecil dan renggang akan memberikan kesan lebih bergaya berbanding dengan corak kekotak yang lain seperti Windowpanel dan Pastel.
 Warna
Pilihan kemeja warna biasa seperti biru dan putih nampak membosankan. Kita boleh memilih untuk memakai kemeja berwarna seperti kuning, jingga, merah atau sebagainya. Namun perlu diingat, pilihan warna lembut atau pastel adalah yang terbaik. Warna sebegini lebih formal berbanding warna terang yang lebih sesuai untuk pemakaian kasual. Satu perkara penting juga yang mesti anda tahu adalah pemilihan warna harus bersesuaian dengan warna kulit dan rambut anda.
Saiz
Perkara penting yang mesti anda tahu dan pastikan sebelum membeli sehelai kemeja adalah saiznya. Adakah saiz yang anda pilih sepadan dengan saiz tubuh anda? Adakah ia terlalu kecil atau terlalu besar? Kini terdapat pelbagai jenis potongan kemeja. Slim fit antara yang semakin popular berbanding potongan klasik. Untuk anda berbadan besar, pilihlah saiz yang sepadan. Saiz terlalu besar membuatkan anda kelihatan lebih besar. Bagi mereka yang agak berotot, slim fit membuatkan anda tampil segak bergaya.

okey...that ALL yang Farread leh kongsikan....
Hopefully korang leh ler APPLY dalam pemakaian korang k.....

DONE!

#keepinSENTUH...yeahhhh:)


THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

Saturday, 18 February 2012

Fesyen BAJU LELAKI:)


Assalamuailaikum....okey...TODAY Farread nak share about FESYEN BAJU LELAKI yang famous
dikalangan remaja-remaja pada hari okey....


Bukan pompuan jer tahu bergaya okey...LELAKI pon tau untuk bergaya.....:)
Maybe ramai yang tak tahu fesyen pada hari ini...so,Farread akan SHARE sikit tentang fesyen 
LELAKI pada hari ini......:)
Hopefully korang enjoy membaca ENTRY kat BAWAH nie okey!
then,
Korang boleh ler apply dalam fesyen harian korang!

ENJOY!






Mungkin ramai dikalangan anda yang mencari koleksi baju yang sesuai untuk digayakan setiap hari tetapi masih mencari fesyen yang lebih trendy dan terkini. Kali ini, saya kongsi fesyen lelaki 2012 terkini supaya anda boleh lebih maskulin. Kehkehkeh!
Polo T Shirt tampak ringkas tapi menonjolkan elemen keseksian dan bergaya walaupun hanya plain design.
Kemeja seringkali dipadankan dengan lelaki korea tetapi ramai di antara kita yang terikutkan fesyen korea tanpa sedar kemeja sebegini menjadi pilihan terkini di Malaysia.

Trend fesyen lelaki selalu dikatakan sedikit perlahan dari gaya fesyen dan trend wanita tetapi ada betulnya. Kalau dikaji, online shop perempuan jauh berlambak dari online shop baju lelaki. Bukti? Buka jerlaa facebook kaum perempuan mesti penuh dengan aktiviti shopping setiap hari kat wall dorang. Tak perlu bukti kukuh kerana Facebook ada jawapannya. Kehkehkeh!
Fesyen Jaket ini jarang dipakai untuk lelaki Malaysia tapi walaupun negara kita sejuk panas takde musim tapi K-Pop punya penangan jangan dipandang remeh. Walaupun panas tetap menjadi pilihan untuk kelihatan Kacak di bawah terik matahari.
Last but not least, kemeja kasual yang menjadi pilihan saya dan seringkali juga saya sendiri gayakan pada setiap event. Walaupun mungkin sedikit kurang menonjol terutama apabila body dah mengecut tapi masih nampak maskulin sekiranya memilih cutting yang lebih fit di bahagian pinggang.

sumber-internet+buddies blog:)

okey...that all yang Farread dapat kongsikan dengan korang and hopefully 
korang ENJOY and dapat apply in your daily life okey.....

#keepinSENTUH...yeahhhh:)

THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

Thursday, 16 February 2012

NERVOUS+TIPS pakaian BERSIH..:)

Assalamuailaikum.....dah dua tiga hari dah Farread tak POST kat blog nie...hehehehe....;)
Okey....bila ada masa je Farread leh POST coz farread ada banyak sangat WORK to be DONE!

Pada tengahari yang PANAS nie...Farread nak kongsi tips pakaian BERSIH:)
but....
before Farread CORETkan tips PAKAIAN bersih nie....Farread nak share something....
NAK tau tak?????
maybe story nie x de ler interesting pon or apa2 je la......
but.....
bagi Farread...Farread rasa berdebar je.....
ACTUALLY.......
Isnin nie.....Farread ada TEST motor tau....sebenarnyer 31/1 lagi Farread test...
tapi...nama Farread x de lak......nak MARAH betol!
Soooo...kena la tunda 20/2 nie......tapi yang buat Farread nervous tue adalah LITAR yang Farread selalu berlatih tue lain dari yang Farread kena TEST nie.....huh!
SEPATOTnyer TEST di JEDOK then kena TEST di AMKIST plak.....
bukan salah diorang pon...Farread yang nak CEPAT sangat.....hehehehe:)
Ye la kan....kalau tunggu yang di JEDOK tue...tak tau bila plak......berjanggut dulu ler lau
tunggu yang JEDOK punyer.....:p

Hopefully...Farread akan LULUS seperti mana yang telah Farread berjaya LULUS
masa TEST kereta beberapa minggu yang lepas....:)
#DOAKAN Farread okey...:)


By the way...nie la tempat yang Farread akan TEST motor 20/2 nie.....:)




CANTIkan????...and tempat AMKIST boleh tahan besarnyer.....:)
..................................................................................................................................................................

OKEY...now Farread akan kongsi TIPS pakaian BERSIH...:)

Mesti KORANG tak suka kan lau pakaian korang kotor kan????
especially kalau kotoran tue kotoran degil and berminyak or whatever la kan???
soooo....jom baca TIPS kat bawah nie macam mana korang nak tanggalkan kotoran kotor
yang disebabkan beberapa FAKTOR...:)

Firstly...bukak mata korang besar-besar okey,,,then BACA baik-baik...:)


KARAT:
* Pakaian lama terutama bahagian lipatan mahupun pakaian yang terkena sidaian besi
mungkin memberi kesan karat. Cara mudah untuk mengurangkan kesan karat
adalah menyapu sedikit KAPUR pada bahagian karat tue.
Kemudian, perah limau nipis atas karat tersebut. Biar 
selama 30 minit sebelum disentai....DONE!


DARAH:
* Sangat berkesan apabila menggosok pakaian terkena darah dengan menggunakan 
sabun mandi. Selepas tue, basuh pakaian seperti biasa. Jika takut membazir,
campurkan dengan garam kasar.


GETAH POKOK PISANG:
* Kalau dibiarkan , kesan getah akan menjadi lebih gelap and akan mencacatkan
pakaian. Sapukan sedikit kapur makan and biarkan beberapa
minit. Kemudian bilas seperti biasa....:)


GINCU:
* Rendamkan dengan menggunakan air panas yang dibancuh dengan sabun. Kemudian bilas 
hingga bersih.


CAT:
* Rendamkan pakaian bersama minyak tanah. Biarkan selama beberapa jam.
Kemudian basuh dengan air sabun untuk hilangkan bau.


MINYAK MASAK:
* Usah berlengah jika pakaian terkena minyak ketika menggoreng ayam mahupun
terkena minyak laut . Sebaliknya, cepat2 menyapu bedak di atas
minyak tadi. Biar seketika and bilas segera.


DAKWAT:
* Nak buat macam mana kalau penutup pen tertanggal sendiri di dalam poket baju atau terkena secara tidak sengaja. Menyapu susu tepung yang dibancuh
pekat mungkin kedengaran mengarut tapi tak cuba maka tak tahu kan??
Jika kotoran masih melekat, bancuh garam and air limau
dengan air panas. Kemudian rendam and sental seperti biasa.

LASTLY......:)

MINYAK HITAM:
* Titiskan minyak tanah pada kotoran. Gosok perlahan supaya tidak merosakkan pakaian.
Kemudian perahkan air limau nipis. Setelah itu, bilas dengan air sabun seperti biasa....

DONE!


okey...that's all TIPS yang Farread boleh kongsikan....
hopefully awak semua ENJOY and boleh gunakan dalam
KEHIDUPAN seharian korang semua okey!


SELAMAT MENCUBA!

#keepinSENTUH,,,yeahhhh...;) 





THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

Sunday, 12 February 2012

FACT about Boy:)


Assalamuailaikum...pada pagi yang INDAh ini Farread nak SHARE tentang 50 FAKTA tentang lelaki....actually Farread COPY jer article nie.....hehehehe....bagi yang dah BACA it's okey....tapi bagi yang belum BACA...jom mai ramai-ramai baca......hehehehe......ENJOY yourself okey....;)



1. Sebenarnya Lelaki tidak mencari wanita yang cantik, yang dicari adalah wanita yang sejuk hati melihatnya dan mempesona. (Untuk itu, dia selalu meminta Anda berdandan. Bukan kerana dia mata keranjang, tetapi mereka ingin Anda terlihat mempesona).

2. Lelaki sangat benci dikhianati. (Walau mereka egois, keras, dan kuat, tetapi mereka adalah makhluk yang lemah).

3. Ketika saat ini dia menyukai Anda, beberapa saat kemudian, dia lupa dan malah asyik bersama kawan-kawannya. (Hal ini adalah wajar, tetapi bukan berarti Anda tidak pernah ada di hatinya).

4. Jika dia mengatakan “Ya, memang aku tidak memahami kamu,” itu maknanya pemikiran dia dan Anda berbeza. (Bukan berarti tak boleh bersatu, tetapi mencuba untuk saling memahami satu sama lain).

5. Dalam sehari, dia akan sibuk bermain dan menjalani aktivitinya bersama kawan-kawannya. Tetapi percayalah,ketika dia bersiap hendak tidur, Anda selalu ada di dalam fikirannya. (Dan percayalah, mereka suka senyum-senyum sendiri saat membayangkan betapa cantiknya Anda hari ini).

6. “Awak sedang buat apa?” atau “Dah makan belum?” adalah ayat yang paling selalu diucapkan oleh lelaki ketika di telepon. (Mereka memang bukan makhluk yang pandai berbasa-basi, tetapi mereka sungguh ingin tahu semua hal perkara tentang Anda).

7. Jika seorang lelaki benar-benar mencintai Anda, dia akan menerima Anda apa adanya. Tak peduli Anda gemuk, hitam atau berjerawat. (Mereka mungkin akan memberi nasihat pada Anda untuk diet ketika Anda merasa gemuk, tetapi mereka tulus mencintai Anda).

8. Lelaki sangat tergila-gila ketika melihat senyuman Anda. (Untuk itu jangan memelihara muka yang masam di wajah Anda, tersenyum dan buatlah dia semakin terpesona).

9. Lelaki akan melakukan apa saja untuk menarik perhatian Anda. (Termasuk menceritakan kisahnya kepada bekas kekasihnya, walau terkadang hal ini tidak perlu diceritakannya pada Anda).

10. Lelaki tidak suka jika Anda bercerita tentang bekas kekasih anda. (Walau kadang-kadang dia suka cerita tentang bekas kekasihnya kepada Anda, tapi dia sangat cemburu jika dia mendengar kisah bekas kekasih Anda).

11. Jika lelaki ingin bertemu dengan orang tua Anda, jangan ragu dan malu. Dia serius dengan Anda!.

12. Lelaki ingin selalu berbagi semua hal dengan Anda, namun terkadang dia tidak boleh mengungkapkan semua hal dengan baik. (Untuk itu, jangan paksa dirinya bercerita jika memang dia belum siap untuk bercerita kepada anda).

13. Sesekali, lelaki menangis. (Semua bayi, lelaki mahupun wanita menangis, dan lelaki dewasa juga memiliki rasa sedih, ketika mereka kecewa dan sedih, mereka pun boleh menangis seperti Anda. Berikan pelukan dan sokongan padanya,kerana Anda ada untuknya).

14. Jangan berusaha membuat lelaki marah,kerana mereka adalah makhluk tuhan yang mudah marah.

15. lelaki adalah makhluk simple, mereka bukan tipikal yang selalu berharap dan berandai-andai.

16. Lelaki akan mencuba mendapatkan hati wanita yang memutuskannya, sebelum akhirnya mereka berusaha melupakannya. (Inilah yang membuat mereka gagal menelepon Anda setelah berpisah, dan kemudian akhirnya menyerah kerana Anda memberikan respon yang negatif).

17. Saat Anda membuat seorang lelaki jatuh cinta, selamanya dia tidak akan pernah boleh melupakannya. (Untuk itu boleh dikatakan lelaki lebih lemah dan susah melupakan dibanding wanita).

18. Jangan pernah berkata padanya, “Mmhh…….lupakan jelah” kerana hal ini akan membuat dia bertanya-tanya dan bahkan curiga pada Anda. (Seperti halnya wanita, mereka juga makhluk yang sensitif dan mempunyai rasa ingin tahu).

19. Lelaki tidak akan pernah boleh tidur, jika dengan perlahan Anda mengusap belakangnya. Dan membelai lembut kepalanya. (Percayalah, jika Anda melakukan ini pada kekasih Anda, maka ia akan terus menerus merindukan Anda).

20. Lelaki selalu memiliki cara untuk memuji Anda (baca: merayu Anda).

21. Jika lelaki ragu-ragu dan terlihat berpikir keras ketika Anda menyatakan pendapat atau meminta mereka melakukan sesuatu, artinya mereka tidak mahu melakukannya. (Kebanyakan lelaki akan berbohong dan melakukan hal yang tidak ingin ia lakukan untuk wanita yang ia cintai. Tapi percayalah, mereka sangat menderita dan merasa terkongkong).

22. Jika Anda berkata tidak, yang ada di dalam pikiran lelaki adalah “Akan aku cuba lagi” (Masih ingat kan saat dia meminta Anda menjadi kekasihnya?).

23. Anda tidak akan pernah boleh membuat lelaki memahami dalam sekali bual saja. Mereka makhluk yang cerdas, tetapi terkadang susah bagi mereka untuk memahami Anda. (Begitulah lelaki menyebut wanita sebagai makhluk yang susah dipahami).

24. Lelaki benci gay! (Bukan bermaksud diskriminasi atau jahat, tetapi terkadang mereka tidak habis berfikir, mengapa seseorang boleh menyukai sesama jenisnya. Dan terkadang mereka malah takut dan cenderung putus kawan dengan mereka yang berhubungan dengan sesama jenis).

25. Lelaki sangat menyayangi ibunya.

26. Lelaki akan menyimpan sebagian wangnya hanya untuk membeli hadiah kecil untuk Anda.

27. Lelaki sering berfikir tentang wanita yang mungkin menyukai mereka,(tetapi bukan berarti mereka menyukai wanita itu).

28. Anda tidak akan pernah boleh memahami lelaki, kecuali Anda menyediakan waktu untuk mendengar keluh kesah mereka dan bukan melulu bercerita tentang diri Anda.

29. Jika seorang lelaki dengan sungguh-sungguh mengatakan, Anda adalah satu-satunya orang yang dicintainya, percayalah, perkataannya tulus dari dalam hati
.
30. Bukan lelaki saja yang gemar bergosip,ketika bersama kawan lelakinya, mereka juga selalu bergosip.

31. Wanita, adalah kelemahan setiap lelaki. (Mereka tidak akan tahan melihat air mata jatuh dari mata Anda. Mereka juga tidak suka melihat Anda bersedih).

32. Tak seperti wanita, lelaki lebih jujur dan terbuka tentang diri mereka. Mereka lebih menerima kekurangan apa adanya.

33. Boleh saja membuat lelaki penasaran pada Anda, tetapi jika digantung terlalu lama, mereka juga boleh bosan dan jenuh.

34. Percaya atau tidak, lelaki adalah juri yang adil dan baik.

35. Walau kadang-kadang mereka kelihatan selekeh, tetapi pada dasarnya lelaki suka kebersihan,bau wangi, dan keindahan.

36. Lelaki lebih suka pada wanita yang menghargai dirinya apa adanya.

37. Lelaki mencintai seorang wanita yang boleh menjadi sahabat, sekaligus kekasih baginya.

38. Jika ada seorang lelaki yang menceritakan masalahnya, Anda cukup mendengarkannya.
 Jangan beri nasihat atau menyalahkan dirinya.

39. Jika ada seorang lelaki menyukai Anda, lihat lebih jauh ke dalam matanya. (Mata adalah jendela hati, dan ia tak pernah menipu).

40. Lelaki selalu memiliki cara untuk menghindarkan Anda dari lelaki lain. (Salah satunya dengan menolak diajak jalan-jalan ke shopping mall).

41. Lelaki lebih menyukai wanita yang cerdas,dibanding wanita yang hanya tahu tentang make up dan mini skirt.

42. Lelaki adalah makhluk yang sok pandai, mereka malu bertanya kepada wanita apa yang diinginkan.Hasilnya,kebanyakan​ tekaan mereka seringkali meleset.

43. Ketika lelaki menginginkan sesuatu, mereka akan membayangkannya. Tetapi mereka tidak mahu terlibat terlalu jauh. Mereka lebih cenderung memendam dalam-dalam keinginan mereka jika tahu keinginan itu susah diwujudkan.

44. Lelaki adalah makhluk yang payah dalam soal rahasia. Mereka hampir tidak boleh menyimpan rahasia dengan baik.

45. Terkadang, lelaki terlalu banyak berpikiran negatif berbanding positif.

46. Fantasi lelaki tentang wanita adalah satu-satunya fantasi yang tidak mungkin dibatasi. (Sekalipun mereka telah memiliki pasangan dan keluarga).

47. Tinggi badan mungkin bukan masalah yang terlalu penting bagi lelaki, tetapi mereka cukup peduli pada berat badan (wanita khususnya, termasuk Anda).

48. Jika lelaki mulai serius dengan hubungannya, maka mereka akan menjadi makhluk yang super aktif. (Inilah mengapa dia selalu berusaha menjemput dan menghantar Anda, serta selalu memeriksa inbox message di dalam handphone Anda)

49. Jika Anda tahu bagaimana menaklukkan lelaki Anda, mereka tidak akan pernah boleh jauh dari Anda.

50. Bagi lelaki, melupakan seseorang memerlukan waktu yang lebih lama dari seumur hidup.


#keepinSENTUH....yeahhhh:)

THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...