Saturday, 11 February 2012

10 tip KENALI CINTA si PENIPU:)



Assalamuailaikum....pada malam yang indah dan penuh berkat ini Farread nak CORETKAN and berkongsi SOME TIPS untuk anda kenali cinta si PENIPU okey.....

But.....

Before Farread bagi tips untuk kenali cinta si penipu Farread nak berkongsi something dengan korang semua.......

Nak tahu apa tak????

actually Farread nak SHARE rasa happy Farread yang tak terhingga hari nie bcoz Farread dapat jugak beli "BUKU POSTER K-POP KLIK"!!!!
Farread rasa sangat teruja dengan buku nie sebab banyak sangat POSTER-POSTER yang menarik and banyak DETAIL tentang diorang tau......
PLUS ada dua POSTER "GERGASI yang KLIK bagi......fuyooo....CANTEK doe......hahahahaha....!
Antara grup-grup K-POP yang ada dalam BUKU POSTER adalah SNSD,B2ST,SUPER JUNIOR,2PM and banyak lagi tau.....hehehehe:)

for you ALL infomation...nie ler BUKUnyer.......:)


CANTIK kan????heheheh...memang CANTEK:)

Okey...now let's MOVE kepada TAJUK asal kita okey....tentang TIPS kenali CINTA si PENIPU:)



First of all...ramai orang cakap cinta tu BUTA kan????
Actually CINTA tu tak buta okey but silap diri sendiri kerana terlalu percayakan akan HELAH
si DIA........
Bagaimana agaknyer cara untuk mengenali cinta si kaki PENIPU????

NAK TAHU????

jom BACA tips kat bawah nie okey.......;)
..................................................................................................................................................................

1. Perhatian yang diberi kepada korang tiba-tiba luar biasa.Hal ini timbul ekoran
rasa bersalah kerana mempunyai hubungan sulit dengan orang lain.
Perhatian yang diberi kononyer dapat menutup kecurangan si DIA.

2. Wah!..tiba-tiba si dia menjadi begitu pemurah. Minggu nie je dah 10 kali si dia
memberi korang hadiah kerana rasa bersalah menipu korang.

3. Kelakuannyer berubah. Kalau dulu si dia penyabar orangnyer tapi sekarang mudah marah.
tabiatnyer yang jarang bersukan setiap petang tiba-tiba menjadi rajin.
Mungkin si dia bukan bersukan tetapi bertemu seseorang di TAMAN.

4. Tak sampai satu jam, si dia mencari pasal lagi...kerap bergaduh merupakan peluang si dia untuk melarikan
diri dari korang untuk bertemu dengan si buah hati yang baru. HATI-HATI yer:)

5. "jika berlaku sesuatu ke atas hubungan kita, saya akan sentiasa menyayangi awak sebagai seorang kawan baek..."
nah.....berhati-hati dengan kata-kata seumpama ni kerana si dia mungkin mahu mengakhiri
hubungan bersama korang:)


6. Si dia tiba-tiba bersikap aneh. kadang-kandang sedih & gembira apabila bersama korang.
Si dia tak ubah seperti 'cacing kepanasan' kerana buntu bagaimana mahu 
berterus-terang dengan korang.

7. Tiba-tiba jer si dia jadi pendiam. si dia seolah-olah dah tak berminat untuk
berborak bersama korang. Mungkin nie cara si dia untuk
membuat korang sendiri cabut lari....

8.  Kalau dulu, si dia sangat meminati muzik rock...tapi kini,si dia bertukar selera kerana mungkin kekasih
berunyer itu meminati muzik yang berlainan.

9. Si dia kerap menolak ajakan korang untuk kemana-mana..paling ketara apabila
si dia asyik memberi alasan tak berminat untuk keluar kerana ada urusan lain....

LASTLY ialah.......

10. Paling ketara ialah apabila si dia kerap memberi komen @ mengkritik penampilan korang sebaliknyer
gemar memuji penampilan orang lain lebih cantik & mearik berbanding korang.....

DONE!
..................................................................................................................................................................

okey....itulah tips-tips yang boleh Farread kongsikan dengan KORANG and Farread  harap korang
boleh ler gunakan dalam mengenali cinta si PENIPU okey....;)
Hopefully korang x ler MUDAH tertipu and berhati- hati dalam memilih cinta pada 
zaman yang moden and penuh MENCABAR nie yer...:)

jangan pulak nanti menyesal d'KEMUDIAN hari macam gambar kat bawah nie....:P


okey...hopefully you ENJOY...:)

#keepinSENTUH...yeahhh:)












THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

0 Budak baik MENULIS :):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...