Tuesday, 28 February 2012

jalan-jalan SINI SANA..:)

Assalamuailaikum....
Apa khabar semua??????
Hopefully korang SEHAT walafiat semuanyer....:)
Hari nie Farread just nak berkongsi cerita je.........:)
Farread just nak share tentang hangout bersama TEMAN-TEMAN farread........^-^


okey...;)




Last sunday,Farread and the GENG telah pergi ke KARNIVAL JOM MASUK U di stadium KELANTAN..:)
Best tau.....kitaorang rancang lama dah nak pergi.......kitaorang just pergi berempat je..but bila sampai kat sana....jadi RAMAI...biasa la kan...mesti ramai orang yang pergi kat karnival tue....:)

Farread pergi ke karnival tue dengan BAS......aiyoooo....sakit kepala dibuatnyer naik BAS tue...mana tak nyer....macam naik KUDA.......rasa nak muntah pom ada tau....but...sabar je la kan....nak bawak kete,LESEN tak kuar lagi,so...naik je la BAS kan.....kitaorang naik bas CITYLINER...tambang pergi balik dari TANAH MERAH ke KOTA BHARU sebanyak RM 10.00......huhuhu....agak mahal bagiKU....hehehehe...;)
Kitaorang naik BAS pukul 9.30....then sampai pkol 10.45....but...ada satu perkara yang amat melucukan ialah salah seorang kawan Farread tue datang lambat then Farread and kawan Farread satu lagi bukan main lagi "mengejas" dengan pak cik BAS supaya tunggu kawan Farread yang sorang lagi tue....bukan main marah lagi pak cik tue......bukan pak cik tue je yang marah....but Farread pon nak marah gak sebab dah malu coz semua orang tengok je.....huh!........:P

nie la BAS yang kitaorang NAIK..:)

Okey...bila sampai je kat STADIUM tue...kitaorang terus je pergi kat KARNIVAL tue......bila kitaorang pergi je kat stadium tue,kitaorang berjumpa ler kawan-kawan kitaorang.....then kitaorang terus je nak pergi masuk dalam "khemah-khemah" or whatever la......but...ramai giler orang yang nak masuk di setiap pintu masuk kat "khemah-khemah" tue!...macam IKAN SARDIN DALAM TIN SUDAH!

Kitaorang diberikan beg JOM MSUK U supaya senang la kan nak bawak kertas-kertas and segala benda yang akan diberikan or yang akan dikutip di setiap universiti nanti...:)
bila kitaorang masuk je...ramai giler orang dalam tue...sampai tak boleh nak berjalan tau....!
main tolak-tolak je...mmg tak kira lelaki or perempuan.....haishh...!
Walau[pun diorang pasang aircond tapi tak rasa pom aircond tue.....!
berpeluh-peluh dibuatnyer........
Farread just pergi kat UNIVERSITI yang Farread tertarik je....yang Farread rasa x penting...Farread tak jenguk pon...hahahahaha...:)
Banyak jugak gift percuma yang kitaorang dapat....such as keychain,pen n banyak lagi......hehehehe:)

Banyak tau UNIVERSITI yang buat pameran and penerangan kat sana....rugi saper yang tak pergi...:)







Nie la antara UNIVERSITI yang membuat pameran and penerangan kat sana...:)

Kitaorang tak lama sangat kat karnival tue...sebab panas and ramai sangat orang...rimas....heheheh,,,:)
Kira-kira dua jam je kitaorang kat situ then kitaorang pom berjalan pergi ke KBMALL untuk makan kerana teramat lapar semuanyer......:)


Sampai je kat KBMALL kitaorang terus je FOODCOURT but ramai giler orang so kitaorang pon buat keputusan untuk pergi makan di "THE CHICKEN RICE SHOP"...........



Kitaorang order set FAMILY FIESTA untuk enam orang.....kitaorang memang lapar giler r...bila sampai je makanan kitaorang terus je makan...but baca doa dulu la kan sebelum tue...heheheheh......:)
After siap je makan kitaorang pon pergi bayar ler.......harga semua sekali RM 111.00.....agak mahal kan??
hahaha...but...x pe kitaorang share duit la kan.......:)

After siap je makan...kitaorang pon jalan-jalan cuci mata dalam KBMALL tue......kitaorang just jalan-jalan je...x beli apa-apa pom....but Farread ada la jugak jugak beli something sebab cantik sangat...
Farraed just beli cincin je......cantik and murah......:)

Nie la CINCIN yang Farread beli....:)

Kitaorang tak lama jugak kat KBMALL sebab kitaorang nak balik kat TANAH MERAH lak......after siap je cuci mata kat KBMALL,kitaorang terus keluar dari KBMALL and naik "prebet" untuk ke stesen BAS.....
Sampai je dekat stesen bas....kitaorang sempat lagi pergi kat PARKSON tau.....bukan beli apa pom...just cuci mata gak...sementara tunggu bas kan...hehehehehe...:)


After siap je cuci mata di parkson...kitaorang terus je kuar then pergi ke stesen bas untuk balik ke TANAH MERAH...heheheeh.....
BAS pon dah ada so kitaorang terus je naik bas.....
THEN......kitaorang pom sampai ler tanah merah and kitaorang pon balik ke rumah kitaorang dengan senang hati bercampur letih yang amat...heheheheheeh.....:)

That all yang Farraed ingin kongsikan...hopefully korang ENJOY okey...heheheheh...:)

Thanks to all my friends yang telah meluangkan masa dengan Farread okey...especially Faris Hakkim, Syaida, Asma, Aida n Sue....:)







THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

0 Budak baik MENULIS :):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...