Thursday, 9 February 2012

JANGANLAH kita berPURA-pura:)




Assalamuailaikum.....First of ALL...farread nak ucapkan berbanyak TERIMA KASIH kepada sesiapa yang MENYOKONG Farread dalam membina BLOG nie.....hehehehe...thanksss YER:)

Okey....Pada malam yang indah ini Farread nak berkongsi atau bercerita sikit.....erm....NAK tahu tak apa yang Farread NAK bercerita nie????
kalau nak tahu....JOM baca APA yang Farread AKAN CORETKAN d'bawah nie okey.......:)

Actually Farread nak berKONGSI tentang satu TAJUK yang maybe semua orang tahu.....Farread nak bercerita tentang "JANGANLAH KITA BERPURA-PURA" di kalangan teman-teman KITA n OUR beloved FAMILY..........

Kita nie hidup bukanlah LAMA so...janganlah kita sesekali berpura-pura kerana berpura-pura nie kan actually boleh membawa padah yang amat TERUK kepada KITA mahupun orang sekeliling kita okey......walaupun kita fikir orang tidak tahu yang kita nie sedang berpura-pura but one DAY orang d'sekeliling kita akan tahu juga...cuma masanya sahaja yang berbeza...samaada CEPAT atau LAMBAT.....bila orang dah tahu yang kita nie berpura-pura ianya mungkin akan memberikan EFFECT yang tidak baik kepada KITA......contoh-contoh EFFECT yang mugkin berlaku terhadap kita ialah:

*kita akan kehilangan KAWAN:(
*orang akan MEMBENCI terhadap KITA:(
*orang tidak akan mudah percaya terhadap apa yang kita beritahu......
*orang akan mula menjauhi KITA.....
 inilah PADAHnyer apabila diri kita d'benci dan AKAN d'sisihkan:(....for sure x nak KAN???


dan banyak LAGI EFFECTnyer TAHU!.....so...janganlah KITA berpura-pura dan jadilah DIRI kita sendiri kerana masing-masing mempunyai KELEBIHAN dan KELEMAHAN tersendiri:)



SOOOO,,,,,,,,JANGANlah kita berPURA-pura okey.....JADILAH diri kita dan KITA akan diterima macam PICTURE kat atas nie:)

------>that's ALL for TONIGHT....hopefully you enjoy READ this:)

#keepinSENTUH....yeahhhh:)


THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

2 Budak baik MENULIS :):

Badz Kim said...

Btul 2...aq sokong

bavarians rains said...

hehehehe...memang betol:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...