Friday, 24 February 2012

LELAKI dan SKINNY...:)


Assalamualaikum...apa khabar semua?????
Harap-harap sehat ler kan????
Farread x brape sehat dua tiga harie nie.......:(
i don't know why.....:)

Okay...pada malam yang indah lagi penuh RAHMAT nie....
Farread nak kongsikan satu tajuk yang agak HANGAT di kalangan 
REMAJA lelaki pada hari nie.....

Tajuk yang Farread akan SHARE pada malam nie adalah
"apa yang BEST pakai SELUAR SKINNY?"
mesti ramai yang terfikir nape laaa ramai LELAKI yang suka pakai seluar KETAT kan?
mesti ler ade REASON kan?????
so.....JOM baca entry kat BAWAH nie okey....;)







Apa best-nya pakai seluar skinny nie?
Well, kalau kena dengan gayanya, pakai seluar skinny memang stail. 
As for me, seluar skinny nie selesa dan bergaya kalau korang tahu padankannya. 
Biasanya aku padankan seluar skinny dengan baju tee round-neck dan kadang-kadang baju v-neck dan hanya memakai selipar. 
Kalau rajin pakai kasutlah. Tapi most of the time, aku selesa  dengan memakai kasut saja, hehe.....:)


Kalau korang rasa berminat nak bergaya dengan seluar skinny, di sini aku kongsi sedikit tips :)

  • Pastikan anda membeli jeans skinny yang potongannya dibuat khas untuk lelakiPotongan tubuh lelaki berbeza dengan wanita dan jika anda memakai dan menggayakan jeans yang sedikit ketat daripada biasa, perlu pastikan juga ada ruang yang cukup, supaya lebih selesa dan tidak menyakiti tempat-tempat tertentu.
  • Saiz. Pastikan ia tidak terlalu ketat hingga boleh membuatkan seluar terkoyak ketika anda duduk. Pilihlah jeans skinny yang selesa dan selamat dipakai.
  • Potongan. Untuk kelihatan bergaya sealiran trend antarabangsa, pilihlan jeans skinny dengan potongan garis pinggang yang rendah, tetapi jangan terlalu rendah.
  • Warna. Lelaki akan memilih warna-warna maskulin apabila digayakan seperti rona kehitaman, kebiruan dan mungkin perang bagi mereka yang berani bereksperimentasi.
  • Kasut. Elakkan memakai but atau high shoes yang dipadankan dengan jeans skinny. Low-top-sneakers dan jenama kasut seperti Converse dan Vans cukup menarik dipadankan dengan jeans skinny. Terpulang pada anda untuk memilih mana yang berkenan di hati.
  • Jika anda mahu kelihatan sedikit dressy, pastikan anda memilih jeans skinny warna gelap yang dipadankan dengan kemeja yang menarik. Pilihan kasut pula adalah sepasang kasut tenis potongan low top yang bersih dan tidak bercalar (unscuffed) atau boleh juga digayakan dengan kasut formal atau moccassins.
  • Pastikan stoking anda tidak kelihatan apabila anda memakai jeans skinny. Ia nampak janggal jika kelihatan.
  • Perlu diingat bukan semua potongan badan dan ketinggian boleh menggayakan jeans skinny. Jika tidak kena gaya mungkin anda akan dilabelkan sebagai mangsa fesyen.
  • Gayakan fesyen jeans skinny anda dengan penuh keyakinan dan attitude. Pasti gaya individualiti anda lebih terserlah dengan penampilan anda ini. Selamat mencuba.
DONE!
Farread harap info ini bermanfaat dan bagi yang belum cuba pakai seluar skinny tue...
boleh ler cuba bcoz seluar skinny amat SELESA...:)


THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

0 Budak baik MENULIS :):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...