Thursday, 12 April 2012

MENULIS di TENGAH MALAM...=="


Hello geng!
Tiba2 je tangan aku gatal nak menulis entry tengah2 malam buta nie.......^_^
Actually aku pom tak tau nak tulis ape...but..tiba2 je idea ntah dari mana masuk ke dalam otak aku nie....:)
Cewahhhh...macam silap mata pulak kan????kan???
Silap mata la sangat........-_-

Actually aku nak sharing2 story n bagi beberapa pendapat pada tengah2 malam nie.....^_^
Aku harap pendapat yang aku bagi nie berguna la yer n hopefully dapat menjadi peringatan kepada korang n sudah tentu ler diri aku sendiri....^_^
Kalau aku pom tak diingat kan........macam mana nak bagi pendapatkan???kan???
nanti orang cakap aku nie "angkat dulang paku serpih,mengata orang dye yang lebih" kan?hehehe....
 
Actually aku nak bagi pendapat tentang orang yang suka mencari kelemahan dari suka mencari kelebihan seseorang tue......haissshhh,,,,^_^
Pelik betol aku ngan orang yang perangai cam nie.........suka je cari kelemahan orang lain.....
Actually...before kita nak cari kelemahan or nak bercakap tentang kelemahan orang lain tue...kita perlulah cermin diri kita dulu okey....sebab kita sendiri pon ada kelemahan masing2 tau!!
Jangan ingat diri kita tue perfect n tak ade kelemahan tau!



Perangai macam nie actually akan memalukan diri kita sendiri di akhirnyer tau!
Sebab.....siapa yang suka mencari kelemahan orang lain tue akan tertonjol kelemahan diri kita sendiri akhiryer......so...kiat jangan suka2 je nak mencari kelemahan orang lain...
Setiap manusia nie ada kelemahan n kelebihan tersendiri okey.....
So...itu tidak menjadi suatu benda yang pelik bila seseorang itu ada kelemahan ye....-___-

So...daripada kita mencari kelemahan orang lain...lebih baik la kita mencari kelebihan seseorang itu.....bukan sahaja akan merapatkan silaturahim tetapi akan menjadikan kita seseorang kawan yang baik...^_^
Memberi tahu tentang kelebihan orang lain terhadap orang lain tidak akan menjejaskan kita..malah kita akan dipandang mulia n sekaligus tidak menjadi seorang yang berhasad dengki.....:)



Aku rasa tue je yang aku nak kongsikan malam nie.....
Sama2 ler kita perbaiki diri kita...termasuk aku sendiri.....^_^







THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

2 Budak baik MENULIS :):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...