Friday, 25 May 2012

FRIDAY....FRIDAY.... ;D



Hello guyss....ape khabar semua??..hopefully korang sehat lha kan.....mana2 yang sakit tue...cepat2 pergi jumpa doktor ataupom telan ubat cepat2 ye..bukan ape..takot lebih terok jadinye...hehehe....okey...pada hari Jumaat yang penuh barakah nieh...aku nak ucapkan selamat menyambut Bulan Rejab ye...sorry lha kalau lambat..hehhe...x pe....asalkan aku ucapkan??.....hopefully di bulan Rejab nie memberi kita Rahmat dan hidayah..piweettt...;D



Erm....hari nie aku nak bercoret-coret je...tak tau nak tulis pe.....actually aku masih tengah pening...sebab banyak lagi persiapan yang belom aku siapkan untuk memasuki alam universiti nieh...haiyaaaii..banyak lagi yang belom aku siapkan...nie semua gara2 beberapa manusia yang menyekat akitiviti aku....grr....sakit aty lak rasa....but..sabar je lha....tak leh nak buat apa....:P

Banyak lagi barang2 yang aku tak beli......masa tinggal 7 hari je lagi...mintak2 lha sempat.....woot....woot....pening...hahahaha......actually aku rasa confiuss lak nak pergi ke tak..hahaha..bengong kan???...x de lha....saje2 je....apa pom yang terjadi..akan aku harungi...cewahhh...:P



Erm....hari nie aku akan mengharungi satu cabaran lagi...woooo....cabaran nieh agak mencabar lha jugak....bagi aku lhaaa...tapi aku rasa bagi korang tak kot...erm...harie nieh aku kena g jemput abang aku di Sultan Ismail Airport....woo...woot....korang nak tahu tak pukol berapa???....pukol 11 malam beb...haiyai...aku nieh dah lhaaa mata tak berapa jelasss....wakakakaka.....tapi nieh merupakan cabaran yang boleh aku apply untuk bawak kereta pada waktu malam...hehehe...erm...rumah aku jauh lha jugak dari airport tuh...so,,aku g awal kot...sambil2 sebelom tue g membeli belah barang2 keperluan aku...hehehe.....yeahhh...:P

Aku x de saudara area KB nieh..so,x leh lha nak tumpang...kalau ada pom...aku x nak mintak tolong kot..sebab takot nanti mengunkit pulak.....manusia nieh mana lha kita tahu kan???...bak kata pepatah melayu....rambut sama hitam...tapi hati lain2 kan???
Erm..aku pom x berharap sangat ada saudara yang mcm tue...x leh nak buat saudara...:P

Ermmm.....aku x tau dah nak cakap pe...tiba2 lak jadi WORDLESS FRIDAY lak...hahahaha.....senget betol aku nieh....dua tiga hari nieh kepala otak aku nieh x dapat berfungsi dengan baik..sebab banyak sangat benda yang harus difikirkan......haiyaiii.....:P
Fenim2.....erm....(^_^)

Okey lha....tue je kot yang nak aku coret hari nieh..hopefully korang enjoy ye...hikhok......
HAVE A NICE FRIDAY DAY ;D



THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

Wednesday, 23 May 2012

SIBUK ...selangkah ke UiTM :D



Hello Guyssss....apa khabar semua?..hopefully korang sehat laa semuanya ye....aku sihat je...syukur alhamdulilah kan?....hahaha....aku mintak maaf....sebab aku jarang sangat update blog semenjak dua tiga menjak nieh......heheheh..bukan apa...busy sangat...busy nak masuk UNIVERSITI lhaa katakan...hahaha....banyak sangat benda yang perlu diuruskan.....nak bayar yuran pengajian laa..nak buat medical check up la....n banyak laa lagi..bukan sikit kerja tau.....penat2..=="

Owh..lupa lak nak cakap..aku dapat masuk UITM KUALA PILAH..... Alhamdullilah......syukur sangat kan???...hahah...kalau korang ada baca post aku yang terdahulu..aku x nak sangat course yang aku dapat nieh..pelbagai alasan yang aku berikan..hehehe...tapi setelah mendengar penjelasan naib canselor UiTM sendiri iaitu Dato. Prof. Ir. Dr. Sahol...aku baru tentang course yang aku dapat tue.....rupa2ya...course nieh baru lagi....and banyak peluang pekerjaan....wahhhh.......excited giler aku lepas tahu benda nieh...tak jadi aku nak tukar course...hehhehe......peace...:P

Course yang aku dapat nieh...course yang agak baru tau...and course nieh datangnya daripada The Textile Insitute Manchester.....woot..wooott....bangga..hahaha...x de laa.....hahaha...aku tak sabar dah nak masuk U nieh..hahaha...bukan pe...boring yang amat...hahahaha.....:)

Owh...lupa nak cakap...aku dapat tawaran Diploma Textile Technology......woot..wooott.....hahahaha....koya je lebeyh...hhahahahah.......aku letih sangat dua tiga harie nieh..sebab banyak sangat urusan yang perlu diselesaikan.......hehehe...sorry tau kalau aku tak update blog...ngennnnsss....:)

Erm...nie laa tempat yang bakal aku tinggal....jom tengok kat bawah nieh...hikhok....:P

Nie bilik tido...cantik....

Nie hostel...wahhh.....

Nie signboard UiTM Kuala Pilah

Pintu Masuk

Food Court..dua tingkat beb...

Library...:)

Wahhh...cantikk jugak kan UiTM Kuala Pilah nie kan????...hahaha...hopefully sangat aku dapat sesuaikan diri aku kat sini n senior2 semuanya baik2....hikhok...:D
Tak sabar lak rasa nak pergi kat sini...hehehe...:D
Harap2 aku dapat apartmentMATE yang baik2 semuanya...amin....hikhok....:)
Okey lah...doakan aku agar dapat sesuailan diri kat sana k...bubye korang.....
Keep in touch...muahhhh...hahaha...bongek nak mamposss....:P



THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

Tuesday, 8 May 2012

RESULTS UPU...=="


Hello people!
Apa khabar semua???
Hopefully sehat......aku x brape sehat harie nie...sebab mata dah bengkak!
Haaaa!...nak tahu sebab apa bengkak??????
Sebab aku dapat results UPU yang bangang plus tolol!
Sakit yang amat!
Apa yang aku nak tak dapat...tiba2...dapat benda lain pulak!
Sial....sorry to say...but...its HURT!!!!
Saper yang berada di tempat aku pom akan rasa perasaan yang sama!



Yang paling aku sakit hatinya bukan sebab dapat course yang lain tapi sebab ada MANUSIA yang memberi janji manis kpd aku bahawasya aku confirm dapat course yang aku nak tue!
HUH!!!....sakit hati betol!
Bukan main lagi cakap confirm dapat..then...tak dapat.....:P
Kawan2 aku yang lain yang aku tolong semuanya dapat course yang diorang nak!
Ape kes???...sial betol..memang sakit hati!
Errrr...geram weyh.....!



So...sekarang nie aku tgh pening kepala samaada nak g ke tak......
Ataupun aku akan mengambil pilihan yang lain.....=="
Pening2.......Sampai hati betol lha manusia nieh!
Sakit weyh..........huh!

Aku memang still bingung!
Dalam kepala aku nie asyik tertanya2 je nape aku tak dapat!
Sakit kepala....memang aku leh terima!



Lain kali x payah lha nak bagi janji manis lau x dapat beri yang korang janjikan tue!
Buat sakit hati je!
Huh!...........

Ok lha...that all....sakit hati yang amat!
Bubye.....:P



THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

Sunday, 6 May 2012

AHAD YANG MENDEBARKAN..=="




Hello people!
AHAD YANG BERDEBAR...???....Yup...hari nie merupakan ahad yang berdebar bagi aku......=="
Nak tahu sebab apa?...sebab esok merupakan hari keluarnyer RESULTS UPU!
Oh my gucci!!!!!
Berdebar tahap infinity dah nie!.....huh!.....takot2...:P
Hopefully aku dapat apa la yang aku nak....haiyaiiii.....-_____-

Bukan ape...dah la MATRIK aku tak dapat........IPG pom aku tak dapat.......lau yang UPU nie pom aku x dapat...aku tak tau la hidup aku jadi ape ntah.......adeshhhh...=="
Malang betol nasib aku nie...aku pom tak tau nape aku x dapat MATRIK and IPG nieh!
Sob...sob...sob...sedeyh bhai!
Saper tak sedeyh kan??!
Kalau korang tak caye korang tgk kat bawah nieh!.......


#TENGOK....TAK DAPATKAN????
Sob...Sob....:'(

#TENGOK...SIAP BUAT RAYUAN LAGI!
Huh.......sakit hati tol...:P

Tapi nak buat mcm mana kan????
Dah nasib....redha je lha.....so...esok merupakan penentu untuk aku masuk ke IPTA n ambik course yang aku nak....:D
Hopefully sangat dapat...lau x dapat jugak......mati lha.....huhuhuhu...:P
Mampossss.......:P
Lau x dapat jugak...maybe aku pergi KPTM kot.....:D
Sebab aku dapat tawaran ELECTRICAL ENGINEERING....:D
So...tak rugi jugak lau pergi pom.,....sebab course yang menarik kan????
Hew...hew...hahahahaha...:D

Banyak jugak aku dapat tawaran semenjak dua menjak nieh.......=="
So...tak der la rungsing sangatkan???
Hahahaha.....tapi berdebar untuk esok tue...mesti ada....:D
Erm......ok lha.....=="

Aku nak tenangkan fikiran lu....doakan aku dapat ye apa yang aku mahukan!
Hehehehe.....CHILL.....^_^

Ok lha...baiiiiiiii......^_^





THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

Saturday, 5 May 2012

TERSELIT KEGEMBIRAAN DALAM KESAKITAN..=="




Hello people!
Apa khabar semua????
Hopefully korang sehat ler kan???
Lama dah aku x update blog nie.......bukan ape....aku x de idea plus x brape ada MOOD..:P
Hahahahahaha........:D
Harie nie baru ada MOOD sikit....sikit yang amat...tak banyak......:P


Hari nie aku nak berstory morry je....
Aku sakit hati sangat dua tiga hari nie..huh!
Nak tau sebab ape??
Sebab perangai manusia yang tak leh blah...perangai cam sial!..opsss...soryyyyy...:P
Manusia nie kalau dah ada duit yang byk..mulalah perangai jadi mcm orang tak siuman!
Maklumlah...dari x berapa kaya...jadi kayakan???
Memang mcm tue...x pernah jumpa duit agaknye....hahahaha...:P
Lawak2 perangai manusia nieh..pelik pom ada...
Nevermind..malas nak cerita banyak tentang perkara yang menyakitkan nieh....=="
Buat sakit hati je kan???
So...jom...Aku nak cerita pasal happy2 lak....:D

Okey.....walaupun minggu nie aku sakit hati...tapi terselit kegembiraan yang amat....^_^
Nak tahu nape???
Sebab.....semua SIBLINGS aku ada kat umah!!
Hahahaha....COMPLETE satu family....:D
Best sangat.....:D
Dari yang sulung sampai yang bongsu!
Yang bongsu tue aku lha!....hahahaha....sengal!

Isteri abang aku yang tengah baru je bersalin...so...dye balik buat majlis kesyukuran kat kampung...:D
Jimat sikit...then..boleh ler jumpa family kan???
Hahahhaa....:D
Abang ngah aku balik 10 hari je......lama gak la......Soo...x de la boring sangat kat umah aku nie...:D
  *NIE LA ANAK SEDARA AKU*
comel kan????..^_^
hew...hew...:D

Sekarang nie....satu family aku tengah menunggu satu lagi kelahiran...:D
Iaitu kelahiran BABY kakak ipar aku yang kedua.....hewhewhew...:D
yeah....x sabar nak dapat anak sedara satu lagi nieh!
Hahahaha........:D

So....bila lahir je BABY yang satu lagi nieh..maka dengan itu aku akan ada 6 ORANG anak sedara..:D
wahhh.....ramai...:D
Mesti gempak lah raya nieh...hahahaha......
Msti pening kepala mak aku nanti.....hewhew...:D

Erm....btw..thanks ye Abang Ngah sebab belikan baju!
Wah......cantik sangat....hewhew....^_^
Hari nie Abang Ngah aku dah balik KL dah....
Sebab lusa dah keje......=="
Errrrrr......ape ag ek???
HAhahahaha......

Erm....setakat tue je kot...x de idea dah...hahahaha....:P
Btw...hopefully enjoy ler ye....^_^
baiiiii......:*





THANKS BCOZ SUDI BACA...FOLLOW SEKALI TAU ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...